Muziek in de zorg

dementie, alzheimer, ouderen, muziek, zorg, ouderenzorg, activiteit,

Muziek in de zorg

In deze blog lees je meer over muziek in de zorg. Want daar ligt als organisatie op dit moment onze focus en begint ons avontuur om ouderen gelukkiger te maken met muziek.
Het is natuurlijk erg makkelijk om te zeggen: “Onze droom is om miljoenen ouderen gelukkiger te maken met muziek.”
Maar hoe zien we dat dan?  Wat is ons plan? In deze blog wil ik je ons droombeeld toelichten en onze plannen hoe we dit gaan bereiken.

“Stel je voor dat je ergens wakker wordt en je weet niet meer waar je bent, je herkent de kamer om je heen niet. En dan komt er ook nog eens een vreemde binnen.
Er bekruipt je eens angstig gevoel: Waar ben ik?!
Maar dan hoor je een melodietje. En je herkent het liedje waar je vroeger op hebt gedanst.
En langzaam maakt de angst plaats voor een vertrouwd gevoel van vroeger.
De vreemde vrouw die naast je bed staat neuriet zachtjes het liedje mee en wenst je goedemorgen.”

Astrid, muziek, zorg, ouderen, dementie, alzheimer, muziekmedicijn, muziekgeluk, ouderenzorg

 

En zo kunnen we de dagen van mensen met dementie verlichten met muziek.

Muziek heeft een positief effect op angst, eenzaamheid, depressie, apathie, eten, slaap en ga zo maar door. Door muziek op de juiste manier toe te passen vergroot je het welzijn van ouderen en verlaag je de zorgdruk. 

Als stichting bieden wij praktische oplossingen die muziek weer vanzelfsprekend maken in het dagelijks leven van ouderen. Met onze Music Care-app en workshops helpen wij zorgorganisaties eenvoudig en op het juiste zorgmoment muziek in te zetten.

Onze ervaring

In de afgelopen zes jaar zijn we met onze voorstellingen in ruim 500 verschillende zorginstellingen geweest en hebben we meer dan 60.000 ouderen ontmoet. In het contact dat wij tijdens onze voorstellingen hebben met ouderen zien wij de positieve effecten van muziek keer op keer terug.

Wanneer wij na een voorstelling vertrekken willen we dit muziekgeluk in leven houden. Daarom geven workshops om bewuster muziek in te zetten in de zorg, hebben we twee gratis muziekzenders beschikbaar en is er de Music Care-app waarmee zorgverleners eenvoudig de juiste muziek op het juiste zorgmoment kunnen inzetten. 

app, e-health, Music Care, muziek, zorg, ouderen, dementie, alzheimer

Met deze app maak je eenvoudig afspeellijsten aan met de juiste muziek die je met slimme functionaliteiten kan gebruiken om muziek aan te laten sluiten op iemands persoonlijke voorkeuren en zorgsituatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *